To był totalny spontaniczny eksperyment.Nie miałam pojęcia jaki będzie ogólny efekt,za to miałam straszną ochotę na coś słodkiego.
Efekt mnie zaskoczył...bardzo pozytywnie.
Deser bardzo syty,szybki i prosty w zrobieniu.
Polecam do wypróbowania
Składniki są podane na cztery porcje.
składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- 2 dojrzałe banany
- 3 łyżki masła orzechowego typu crunchy
- cukier puder do smaku
- kilka jeżyn
Kaszę ugotowałam w dwóch szklankach wody,lekko osolonej.
Gdy kasza wystygła dodałam banany pokrojone w plasterki.Wszystko to zgniotłam/pomieszałam za pomocą widelca.Dodałam masło orzechowe i odrobinę cukru pudru.
Wszystko razem dokładnie połączyłam.Przełożyłam do szklanek.
Jeżyny rozgniotłam widelcem i położyłam dla ozdoby.Plus listki mięty.
My zjedliśmy od razu,deser nie doczekał się chłodzenia w lodówce.
smacznego!!!
Takie desery z kaszy jaglanej są super, fajnie, że połączyłaś ją z masłem orzechowym - pycha! :)
OdpowiedzUsuńCałkowite zaskoczenie że to jest smaczne a masło orzechowe ma honorowe miejsce w mojej kuchni:)
UsuńCiekawy deser.
OdpowiedzUsuńoooo fajowy pomysł!
OdpowiedzUsuń